Oct 26, 2010

Love Diary~

 LOVE DIARY~
awk...awk engat tak...saat perkenalan kite ? awk ingat?  wktu tu sye keje,dkat kedai makcik sye , sbelah tesco, awk ingat tak ?
awk..ingat kali pertama kite jumpe tak ?ingat ? waktu tu awk ngan kawan2 awk , tumpang duduk kat kdai , awk kawan anak makcik sye , jd awk mmg da sll lepak kat situ, awk ingat tak?banyak kali awk datg situ , tp awk tak pernah tegur sye , awk cume pndang sye ,
dlm hati sye ckap,ei budak ny , knape tak pernah tegor aq, bajet hensem , urg lain kaco2 tpy ko tak ..tgoklah , 1 ari ti awk msty carik sye ! : )awk ingat tak?
awk..ade 1 hari, awk datang ,dgan kawan awk,awk masuk tesco...mule2 kawan awk duduk dgan sye,,lepastu , kawan awk kate nak pgy mane tah , sye lupe , lepastu tak lame kmudian , awk kua tesco..awk tye sye kawan awk mane , sye tataw..awk ingat tak ?
awk duduk dgan sye , awk borak2 dgan sye , awk ingat tak , lawak sngat time tu , awk ingat lgy or tak , ?lepastu awk balik umah , bape mnet kmudian awk dtg balik, sye tye , knape ? awk cakap saje, sye tawu , msty awk nak borak2 ngan sye lgy , tol x awk ?
awk tye sye macam2 , mmg sweet , sye malu , sye tunduk2 tyme borak ngan awk , awk ingat tak ? awk snyum2 tyme tu...awk mntak num sye , awk kate sje nk borak2....sye diam je , smbel pndg langit , awk cakap , ade jawapan ke kat situ ? aye cakap , ye , ade.....;p ,bnyak kali awk mntak , lastn yer , awk hulur kertas kcik kat sye , sye tgok , num awk ? , sye cakap, uik , da sedie awal2 da, awk jawab , ye , dahtu nak tggu jawapan kat lngit tak kua2 , hi , awk snyum , cakap da nak mgrib , balik dulu ye , sye snyum je smbel anguk2 , mgrib tu , sye miskol awk , lpastu awk kol , tye sye sape ,.sye suh awk teka , awk cakap , oh , rin kan? sye jawb,aah,....lpastu kite mesej , awk kate nak dtg teman sye mlm ni,..sye tggu , awk dtg jalan kaki, sye segan sngat bile pndg awk ,>.< awk ingat lgi tak gaye sye ?...sye rase bahagie , kelakar pertemuan kite :)


.........................
 hari2 awk akn dtg , tgari , ptg , malam , awk teman sye jge kedai , sye tak bosan , ade je lawak kite , kn awk ?awk ingat tak ?....sye slalu nangis , awk pulak asek datang waktu sye baru lepas nangis , awk nyayi lagu DIK  dekat sye .......
Dik, aku pinta kau akan s’lalu setia
Dik, aku mohon kau s’lalu menemani
Saat ku tengah terluka
Kala ku tengah gundah

Ku akan menjagamu
Di bangun dan tidurmu
Di semua mimpi dan nyatamu
Ku akan menjagamu
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh
Dik, jangan engkau pergi tinggalkan aku oh…
Dik, ingin aku cinta dan cinta s’lalu
Saat kau tengah terluka
Kala kau tengah gundah

Kau akan menjagaku
Di bangun dan tidurku
Di semua mimpi dan nyataku
Kau akan menjagaku
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh
sambil tu , awk lap air mate sye...... ;)
terime kasih untuk kasih syg yg awk bgy kat saye..
..........................
17.1.2010...
hari besday sye , awk ingat tak ?mlam2 kite gayut , awk cakap...awk suka sye , awk mntak kite couple , tp sye ckap sye susah syg urg , sye susah trime urg , lgypun sye ngan awk baru kenal , awk ingat tak ? awk cakap , takpe , kite cube ...sye tggu smpai awk syg sye , awk ingat tak jnji awk tu ?
.......................
awk , hari2 msty kite jmpe , makan same2 , kerje same2,, awk ingat ? awk geyam bile ade urg kaco sye , awk mara , sye nmpak dry reaksi awk...
awk ...sye tak hiraukan awk lgsg ,..sye still angkat kol laki dpn awk , mesej2 ,..awk diam .. awk tak mara , awk cume buad muke , tpy sye buadtak paham , sye tye awk knape , awk geleng2 je smbel snyum ..
awk ..ingat tak , awk bgy sye cuklad wktu 1st time kite ta ok , sye merajok kat awk , sye sggop berdiri dpan kdai tu , sy sggup berdiri dpan kedai , taknak masuk kdai , bap awk ade kat dalam kdai tu......:) 
...................................
awk ..awk, ingat tak , kite maen2 dalam tesco , smpai smue urg kenal kite , huhu , kite sll mrayau2 dlm tesco , kdg2 sye mrajok dgn awk , sye pusing 1 tesco lari dry awk , awk ikut sye , ramai urg gelakkan kite , sweet kn?
...................................

awk...bnyak yg awk korban untk sye ..sye sll maki2 awk , marah awk , tpy awk terime , awk tabah ..sye siap cakap kat awk , kalu tak tahan , pergilah dri sye , sye buad cmtu sbb sye takut untk mnyayangi,......tp awk tabah , pape sye buad awk time, sye bole buad pape , awk tak boleh , awk ingat tak ?sye mara awk cmne pn awk terime , awk pnah berdiri dlm hujan untk sye , awk pna melutut dlm panas terik untk sye..terime kasih awk....
awk, awk egat tak?awk sggup anta makanan kat sye kui2pagi....waktu tu sye lapa sngat , sngat2 lapa..awk kate taknak sye sakit, awk ingat tak......?;)
awk , awk suke sngat nyayi untk sye, awk ingat tak , lagu , baik2 syg , sye suke sngat , ....;)
 ......................................
awk ...... tetibe awk cakap awk kene pergi plkn , sye sdeyh , sye da terbiase lalui hari dgan awk , sye .. sye ....sye akn sunyi nanti , sape nak teman sye keje ? sape nak nyayi untk sye lgy ? spe nak slalu snap2 pic ngan sye ? ;( sape nak maen2 tat tesco tu dgan sye ? sape wk ?!
................................
waktu awk kat plkn , awk ingat sye , kol sye walau hanye 2-3 minit , sye nanes slalu , sye rndu awk , sye mula syg awk , wktu hari awk otw, sye cakap , ni 1st time sye cakap kat awk , tolong,jgn tggalkan sye ....sye percaye kat awk , awk cakap awk takkan persiakan kepercayaan sye , awk ingat tak ......

.wktu cuti 4ari , awk balik , time kite jmpe ,hepi , sye rindu sngat , kite mamam kfc , kan ?awk ingat tak?tp... ade mct dri sorg pmpuan ,sye tye , die sape , awk cakap pelatih dkt sane , sye , em sye sedar , da ade urg antare kite........
....................................
awk , awk da balik sane , sye tye lgy , sape nurul , bap die ade mct sye , tp sye ta bgtaw awk die ade mct sye , sye sdeyh , tp sye berserah , sye cakap kat die , lo akak nak die , ameklah ....sye putus ase untk pertahankan hubungan kite , tp awk cakap , dea takde pape ngan awk , dea yg mnat awk , tp awk tak ....awk , btol ke ? awk tak tipu ? huungan kite mcm biase je ...kn awk , ? ;) awk demam , bap sye , sian awk , sye buad hal kn awk ? ksian sngat kat awk ...... awk asek nangis , maaf kan sye , sye........sye tak mampu percaye kan awk , sbb awk tll jao dgan sye...awk ari2 nanes bap sye ...awk ingat , sye sdeyh dgar awk nanes , ..besarnya cnta awk.....


awk suke pgeel sye bini awk , sye wifey awk..sye gembire....sye bahagia sgt..awk pgel sye bby doll ;)
my dolly molly wifey ;)
sye bahagie dgn awk..cepat balik ,sye tll rindu kn awk.....


awk , awk da balik plkn , yeah , sye gembira sngat , ... tp tak lame lpas tu sye ase cm tak kene , sye mct nurul , dea cakap , dea ngan awk baru clash , hah !? awk , awk cakap tak pernah kapel ngan die ? awk tipu ? awk tipu sye ker ? knape , sye mnanges , sye kecewa , awk mnanges jugak , awk mntak maaf , awk jmpe sye , awk mnangis2 dpn sye , awk ....awk sdeyh ? tpy , knape awk buad sye cmtu , knape awk ? bgytaw lah sye ..... sye dah cukop setie dgan awk .......sye time awk , awk jnji takkan buad mcm tu lgy , awk ingat tak ? sye yakin awk syg sye , tp , jgnla buad sye cmtu , sye , sdeyh .....sdeyh sngat .....

awk , skunk kite jarang jumpe , awk  slalu cakap rndu sye ....ingat tak ? awk sll nyayi tok sye , setiap mase kite mct , ingat tak awk ?

awk ..skg awk asek bz , sye lak da mule belajar , awk keje , sy e , em ... sye rndu awk , awk tawu kan sye da biase ngan awk , ..wktu mggu orentasi , sye lgsg tak tegor laki , laki cakap ngan sye , sye tak layan , tak pandang pn , awk ingat tak..sye setie , tp awk , slalu tggalkan sye ...awk biarkan sye , awk , sye bosan.....sye mule lyn kawan2 kat sane ,sye mule cakap nan dorg.. awk cmburu...sye biarkan....ari2 sye bgitaw , sape kaco sye , sape pndg sye , takde 1 pn yg tggal , lo sye mct urg , sye tak pernah padam mesej tu , awk da bace baru sye padam..awk ingat tak ? sye jujur , sye stie ......

waktu puase , awk ngan sye pilih tema coklat , beli kain baju sye same2 , awk kate nanty awk beli untk awk sndri , tggu gaji , sye bahagia , sangat bahagia , :) awk kate happy 1st tyme nk smbut raye dgan sye...;) tpy knape .....?

anje..!
awk , awk ingat die ? awk msty ingat kan , awk pgy kat die , awk tggalkan sye , awk ingat ? awk tros tak eply mct sye , kol sye awk tak angkat , sye rase trok , kenape awk buad sye mcm ni , ari2 sye mnangis , sye tak dapat belajar , nape awk tibe2 berubah...kenape awk ? sye ade buad salah ke ? wktu kua dgn awk , sye terbace mesej awk , tyme tu awk kua , gy tpop, awk masok kete , sye tros bg ncet awk dkat awk , sy tros turun kete,sye jalan laju2 , pergi kelas,..awk ingat, awk kejar sye , sye nak masok kelas, awk kejar sye smpai tngge , sye nangis , sye tye , nape kua dgan die,nape tlalu baik dkat die??jalan2 dgn die ? mase untk sye slalu takde , tp ..mase utk saye ?????? awk cmpak henset awk dpan sye , awk cakap awk syg sye je, awk taknak gune henset dah , awk nak sye percaye awk...sye amek ncet awk , sye btolkan , sye amek henset awk , die ad mct awk , kol awk , sye angkat,waktu tu sye mayah2 die,die cakap taknak kaco awk da..tp....dea ttp kol2 awk , sye tataw , ape salah sye , nape awk layan die.?? ,awk..sye  demam  , muntah2 , sanggop awk kan ? 
awk , sye menangis , awk xnak lap air mate sye mcm dulu ke ?awk taknak nyayi lagu DIK kat sye dah ke ? awk....awk ta ingat jnji awk ke ? sye da cakap , jgn biar sye mnyanyangi awk , lo awk akn tggalkan sye , awk janjy , mati pn awk sggup , asal kite bahagie , sye sayang awk ......awk dgar tak sye jerit ni ? sye tll syg kan awk ni , sye syg sngat , awk degar la , sye mrayu , dtg la balik dkat sye.....sye tggu lah awk kan nak raye dgan sye , awk kan nak bawak sye raye umah kawan2 , awk kan nak bawak sye gy umah awk ?, pastu awk nak dtg umah sye, awk ingat tak rncangan kite tu ? awk ingat tak.... ?awk..sye tggu awk .....takpe...., sye tak kisah , sye penat dah nanes ni .......sye rindu sngat..sye yakin cinta awk tak berubah , tp knape awk berubah sikap tibe2...? kenape awk macam ni,syg...balik kat sye ye...? ;(
sye merayu , tp awk abaikan sye terus.....awk sambut raye dgan die , ...sye nmpak gmbar2 awk ....dgan die ...pakai baju hitam , raye same2....,mane baju coklat awk ? mane jnji awk nak bawak sye pgy raye ? mne rase germbira awk tok sambut raye dgan sye ? mane ? mane awk ? sye carik awk ny...awk takde...... terlampau rndu kan awk , sye perasan perubahan awk , lepas awk kenal die ,awk selalu marah sye , slame ni , sye taw awk panas baran , tp , sye tak sgke , awk berubah pai cmni skali......ape salah sye??ape.....sye setie,jaad2 sye kat awk , sye tak pernah carik yg lain...awk..sye syg awk sorg , walau ramai yg kaco sye....sye setie , betul..sye tak tipu......
..................................
Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah 2x
Insya Allah we`ll find the way
 ..........................................................
awk , sye redha , sye terime  , sye  terime smua , sye perca allah akn balas kejahatan awk ! sye yakin , sye yakin,...
dn sye sudah melupakan semuanya bila sye mncari tuhan sye..sye jatuh cinta padaNYA ,cinta sejati , yg sangat suci..dn apabila urg bertanye tntg CINTA pada sye, yg sye tahu , dn yg akn sye  jawab ,Cinta:Semuanya berkaitan dngan ALLAH , cinta suci , untuk nyawa sye........ ;) sye mampu tersenyum kini......
 .................................
tetapi
beberape hari lepas tu , awk kol , awk cakap , awk mahu mngahwini sye , awk .awk tak pkir ke pasaan sye , nape dtg dsaat sye dah redha dgan semue , knape....?awk dtg umah , mntak maaf dpan mak ayah sye , mak ayah awk dtg umah , awk mngaku salah dpan dorg , dn awk cakap nk mngahwini sye....awk ..sye trime ,
tp...hati sye dah tawar tuk awk.....sye tak mnyayangi awk.....sye dah lupe semue tntg pasaan sye kat awk..sye hanya mncintai ALLAH kini , 
..............................

lepas tu , sye dipanggel PERAMPAS oleh kawan2 anje....
Danya Kinobu

Nana Snazzier

Hunny Hayyda 

MCAM2 DORG MAKI SYE DKAD FACEBOOK, SYE TABAH , AWK BOLEH HARGAI TAK PENGORBANAN SYE SLAME NI?BOLEH TAK AWK SETIA....? bole tak awk memahami isi hati sye ni ? boleh tak awk.......?awk nk sye percaye awk..tp...susah tawu ?

n awk nyayi lagu ni tuk sye....

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO

And theres a couple words I want to say


For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I...I`ll be there for you
I know that deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO

And theres a couple word I want to say


*Repeat Chorus


I know that deep in my heart now that you`re here

Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
I know that deep in my heart..

 sambungan.....................

3 comments:

Anonymous said...

klakar ade,hapy ade,sedih ade,sakit ade,pahit ade, semua ade . . .

#sy egt . . .

ace black said...

saya da lame sedar awk . . tp still da telambat . . dengar ckp hubby betol2 taw ^^ kita kawan biasa sahaja :) syurga awk tetap d telapak kakinya >.<

Rynn said...

Saya baru perasan comment ni . Allah . cerita lama , semoga kita jumpa kebahagian masing-2 . Amin