Oct 10, 2011

heyy peps , smlm ryn pgy men bowling , boring pnyee psal , ajak my mum , ngee , mmg klaka , my mum xpndai , haha , HOW COME i kutux mak sendiryy , lala , okee , aq tataww nk ckp pe , bye HAHA


♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥


Memang sakit bila cinta yg ki
ta dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


~ALLAH knows BESt!~♥


Mohamad Syarifuddin

Ade masee , aku teringat dia . . ... . . Bekas Tunangku ,
tipula kalau aku ckp aq dha lupe die 100% ,
dia, masa laluu aku . . . aq taknk bermula lgyy dgn dia , wlu dia satu-satunya yg pernah aku damba :) , pernah bjnji bersama , pernah bemimpi bersama , tpy kata org , hidup mesty diteruskan ,
mungkin jodoh ryn dgn org lain , siapa tahu ? hee ,

                                                                                             Hanya ALLAH yang tahu . . . .

# Tengoklah aku neyy , dry taktahu nak cakap ape , panjang jugak entri nyer , haha

No comments: